Najtoplije danas u 17 časova: Sremska Mitrovica među najtoplijim gradovima u Srbiji

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica — U Srbiji danas pretežno sunčano vreme sa najvišom temperaturom do 38 stepeni, što čini današnji dan jednim od najtoplijih ove godine. Sremska Mitrovica će biti među najtoplijim gradovima u zemlji, sa očekivanjem još jednog vrelog dana, toplijeg nego juče.

Jutarnje temperature će se kretati od 15 do 22 stepena, dok će najviša dnevna temperatura dosegnuti između 35 i 37 stepeni. Duvaće slab i umeren južni i jugozapadni vetar, što će dodatno doprineti osećaju toplote.

Prema prognozama meteorologa, do subote se očekuje veoma toplo vreme sa temperaturama koje mogu dostići i do 40 stepeni. Građanima se savetuje da preduzmu mere predostrožnosti, izbegavaju duži boravak na otvorenom tokom najtoplijeg dela dana i unose dovoljno tečnosti kako bi se zaštitili od potencijalnih zdravstvenih problema izazvanih visokim temperaturama.

Upozorenje na visoke temperature posebno se odnosi na starije osobe, decu i hronične bolesnike, koji su najosetljiviji na ekstremne vremenske uslove. Takođe, vozačima se savetuje da budu oprezni zbog mogućih pojava dehidracije i umora tokom vožnje.

Prema rečima meteorologa, ova toplotna talas dolazi kao rezultat uticaja visokog pritiska i toplih vazdušnih masa iz Afrike. Ovakvi vremenski uslovi nisu neuobičajeni za ovo doba godine, ali se preporučuje praćenje vremenske prognoze i pridržavanje saveta stručnjaka kako bi se što lakše prevazišli visoki letnji dani.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Mima 19.06.2024. - 3:11 pm

Treba vlast da uvede samo prvu smenu do jedan dva i gotovo, sta ljudi da rade ako moraju ici na posao

Komentari su zatvoreni.