Danas letnje vreme, od utorka hladnije

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Srbiji danas pretežno sunčano i još toplije vreme uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar koji će na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno biti i jak, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Očekuje se da će se najniža temperatura kretati od pet do 16 stepeni Celzijusovih, a najviša od 25 do 29 stepeni.

I u Sremskoj Mitrovici danas pretežno sunčano i još toplije vreme uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar. Najniža očekivana temperatura kretaće se od 12 do 16 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

Od utorka hladnije

Za vikend i u ponedelјak jako jugozapadno strujanje sa severa Afrike preko Sredozemlјa usloviće priliv još toplijeg vazduha, pa se očekuje pretežno sunčano vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 25 do 30 stepeni. U planinskim predelima i u košavskom području duvaće umeren, povremeno i jak južni vetar.

U ponedelјak uveče prolazno naoblačenje sa kišom, lokalnim plјuskovima, grmlјavinom i padom temperature uz pojačan zapadni i severozapadni vetar zahvatiće zapadnu polovinu zemlјe, a tokom noći ka utorku i ostale predele.

U utorak pad temperature za 7 do 10 °S u odnosu na prethodni period, pa će maksimalna temperatura u drugoj polovini sedmice u većini mesta biti od 20 do 23 stepeni.

Možda Vam se svidi i