Dan otvorenih vrata za male reciklere: Kako đaci iz Sremske Mitrovice doprinose gradu sa NULA otpada

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U organizaciji JKP „Komunalije“ i Regionalne deponije „Srem – Mačva“ održan je Dan otvorenih vrata za male reciklere, pružajući đacima drugog razreda OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Sremske Mitrovice jedinstvenu priliku da saznaju više o postupku sekundarne separacije otpada.

Tokom ove edukativne posete, mališani su imali priliku da se uvere kako sav otpad koji odvoje u svojim domaćinstvima dalje ide u proces reciklaže. Školarci su mogli da vide kolike ogromne količine neodvojenog otpada ostaju na deponiji. Ovaj vizuelni prikaz bio je ključan za razumevanje značaja pravilnog odvajanja otpada.

Dan otvorenih vrata organizovan je sa ciljem da se školarcima ukaže na važnost odvajanja otpada i da ih podstakne da postanu aktivni učesnici u zajedničkom cilju – da Grad Sremska Mitrovica postane grad sa NULA otpada.

„Naš cilj je da kroz ovakve inicijative podstaknemo najmlađe da razviju ekološku svest od malih nogu,“ izjavio je predstavnik JKP „Komunalije“. „Verujemo da će ove generacije doprineti stvaranju održivije budućnosti za naš grad.“

Ovaj događaj predstavlja samo jednu od mnogih aktivnosti koje JKP „Komunalije“ sprovode kako bi promovisali reciklažu i smanjenje otpada. Edukacija dece o važnosti očuvanja okoline ključna je za stvaranje ekološki osvešćene zajednice koja teži ka cilju nula otpada.

Roditelji i nastavnici podržavaju ovakve inicijative, ističući da je važno da deca od ranih godina razumeju svoj uticaj na životnu sredinu i da usvoje navike koje će im pomoći da žive u skladu sa principima održivosti. Dan otvorenih vrata za male reciklere svakako je korak u pravom smeru ka ostvarenju ovih ciljeva.

Možda Vam se svidi i