Cene goriva u komšiluku: Vodič za putovanja za praznične destinacije

Od strane Ozon
0 komentar

Sa šest vezanih neradnih dana tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, mnogi građani Srbije planiraju kraće putovanje. Kao vid prevoza, automobili su izbor broj jedan.

U Srbiji cena preračunata u evro iznosi 1,69 za benzin i 1,76 za evrodizel.

Crna Gora:

Benzin od 95 oktana u Crnoj Gori je neznatno jeftiniji nego u Srbiji, koštajući 1,64 evra, dok je cena evrodizela niža za skoro 30 evrocenti – 1,48 evra. Savetuje se punjenje rezervoara u Republici Srpskoj ako putujete kroz Bosnu i Hercegovinu, gde su cene goriva niže.

Grčka:

Putnici ka Grčkoj bi trebali napuniti rezervoar u Severnoj Makedoniji gde su cene goriva povoljnije nego u Srbiji. Benzina 95 oktana košta 1,42 evra, a evrodizela 1,24 evra. Cene u Srbiji su znatno više.

Mađarska i Austrija:

Za putnike ka Mađarskoj ili Austriji, punjenje rezervoara u tim zemljama je isplativije. U Mađarskoj, benzin 95 oktana košta 1,63 evra, a evrodizel 1,64 evra. Slično je i u Austriji, gde su cene benzina i dizela identične.

Hrvatska, Slovenija i Italija:

Za putnike ka Hrvatskoj, Sloveniji ili Italiji, preporučuje se punjenje rezervoara u Hrvatskoj gde su cene goriva povoljnije. Cena evrodizela je 1,45 evra, dok je cena benzina 1,56 evra. U Sloveniji važe više cene na auto-putevima, pa je preporučljivo napuniti gorivo u manjim mestima. U Italiji su cene goriva znatno više nego u Sloveniji.

N1 

Možda Vam se svidi i