Učenici OŠ „Slobodan Bajić Paja“ u Specijalnom rezervatu prirode „Zasavica“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Učenici od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ uživali su u ekološkom iskustvu u Specijalnom rezervatu prirode „Zasavica“. Ova poseta deo je obimnog ekološkog projekta škole koji ima za cilj podizanje svesti o važnosti očuvanja prirode i ekološke odgovornosti kod najmlađih.

Uz podršku nastavnika i vodiča iz rezervata, učenici su imali priliku da se upoznaju sa bogatstvom životinjskog i biljnog sveta koji karakteriše ovaj predeo. Krstarenje kanalima rezervata pružilo im je jedinstvenu priliku da posmatraju ptice, vodene biljke i druge stanovnike ovog specifičnog ekosistema.

„Ovo iskustvo je nezaboravno. Videli smo mnogo divnih životinja i biljaka. Bilo je jako zanimljivo učiti o tome kako da čuvamo našu prirodu i zaštitimo životnu sredinu“, rekao je jedan od učenika četvrtog razreda.

Projekti poput ovog imaju dvostruki cilj – osim što pružaju deci priliku da uživaju u prirodi i steknu praktična znanja, oni takođe podstiču ekološku svest i odgovornost kod mladih generacija.

Možda Vam se svidi i