Akcija na Mitrovačkoj plaži: Policajci savetovali građane kako da kupanje prođe bez posledica

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici, službenici Policijske uprave održali su informativnu akciju kako bi građane savetovali o bezbednosti na kupalištima, sa posebnim naglaskom na zaštitu mladih i dece. Tokom ove akcije, policajci su delili edukativne flajere i razgovarali sa posetiocima o važnosti pridržavanja mera bezbednosti tokom letnjih aktivnosti na vodi.

Policijski službenici su naglasili nekoliko ključnih preporuka za bezbedno kupanje:

  1. Biranje uređenih kupališta: Građani su savetovani da spas od vrućine traže isključivo na uređenim kupalištima, gde spasioci mogu brzo reagovati i spasiti život ugroženima.
  2. Nadzor nad decom: Posebno je istaknuta važnost pažljivog nadzora nad decom dok su u vodi, kako bi se smanjio rizik od nesreća.
  3. Izbegavanje alkohola i droga: Građanima je skrenuta pažnja da ne ulaze u vodu pod uticajem alkohola ili droge, jer to može značajno povećati rizik od utapanja.
  4. Procena sopstvenih mogućnosti: Preporučeno je da ne precenjuju svoje mogućnosti u preplivavanju reka i jezera.
  5. Oprema za spasavanje: U vožnju čamcem ne bi trebalo kretati bez odgovarajuće opreme za spasavanje.

Štand policije, postavljen u blizini letnjeg turističkog info-centra, privukao je veliki broj Mitrovčana koji su želeli da saznaju više o bezbednosnim merama i preuzmu informativne materijale. Policijski službenici su strpljivo odgovarali na pitanja i delili savete kako bi se povećala svest o bezbednosti na vodi.

Ova akcija je deo šire kampanje Policijske uprave Sremske Mitrovice, usmerene ka povećanju bezbednosti građana tokom letnjih meseci. Pored informativnih aktivnosti, planiraju se i redovne patrole na popularnim kupalištima kako bi se dodatno obezbedila sigurnost posetilaca.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar