„Zaplovi Srbijom“ – Razvoj nautičkog saobraćaja

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. U svečanoj sali Skuštine grada Sombora održana je promocija projekta „Zaplovi Srbijom”, u organizaciji Agencije za upravljanje lukama, koja je inicirala ovaj projekat u cilju izgradnje infrastrukture za putnički i nautički saobraćaj – marine i međunarodna putnička pristaništa, što će doprineti razvoju turizma, i privrede Republike Srbije. 

Na promociji projekta „Zaplovi Srbijom” prisustvovala je gradonačelnica Svetlana Milovanović, pomoćnik gradonačelnice Uroš Veselinović i direktor gradske Turističke organizacije Dušan Drča.

Na svečanoj konferenciji prisutnima se obratio Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije, kao i predstavnici Grada Sombora, Agencije za upravljanje lukama i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj UNDP.

Podsećamo, u Sremskoj Mitrovici nedavno je otvoreno Međunarodno putničko pristanište, a pored Beograda, to je drugo pristanište na reci Savi, koje će značajno doprineti daljem razvoju turizma u gradu, navodi se u saopštenju Grada Sremska Mitrovica.

Na Savi u Sremskoj Mitrovici danas je otvoreno međunarodno putničko pristanište – Ozon Media

Možda Vam se svidi i