Vanvremenski talenti oduševili na završnom koncertu Festivala „Stani svete dok govori dete“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica. Završno veče ovogodišnjeg Festivala „Stani svete dok govori dete“ u Sremskoj Mitrovici donela je spektakularan koncert koji je obeležila izuzetna izvedba mladih muzičara iz Muzičke škole „Petar Krančević.“ Koncert je održan u Baroknoj Sali Muzeja Srema i predstavljao je vrhunac ovogodišnjeg festivala.

Koncert je okupio brojnu publiku koja je došla da podrži mlade talente koji su svojim izvanrednim muzičkim veštinama oduševili prisutne.

Program je započela Justina Petrović, učenica prvog razreda Muzičke škole, koja je izvela dela Pjotra Iljiča Čajkovskog, „Starofrancuska pesmica,“ i Djiloka, „Jesenju skicu.“ Njena izvedba je bila puna emocija i preciznosti, što je osvojilo srca prisutnih.

Margarita Turigina, učenica trećeg razreda Muzičke škole, donela je publiku u svet klasične muzike izvodeći Edvarda Griga i njegov „Valcer.“ Njen talenat je zablistao na sceni.

Učenik šestog razreda, Vuk Nemarović, oduševio je sve prisutne svojom izvedbom Čajkovskogovog „Nokturna.“ Njegova virtuoznost na klaviru bila je izvanredna.

Leon Žarko, učenik prvog razreda srednje škole, izveo je dela Sergeja Rahmanjinova, Skrjabina i Igora Grišina. Njegova strast prema muzici i tehnička preciznost impresionirali su publiku.

Na kraju, Milana Jančić, učenica druge godine srednje škole, oduševila je prisutne izvođenjem Rahmanjinova „Muzičkog momenta br. 1“ i Skrjabinove „Etide.“ Njena izvanredna interpretacija muzičkih dela ostavila je publiku bez daha.

Ovaj koncert je još jednom potvrdio bogatstvo talenata koji se razvijaju u Muzičkoj školi „Petar Krančević“ u Sremskoj Mitrovici. Ulaz na koncert je bio besplatan, a Udruženje Sirmium-grad dece je ponosno podržalo ovaj kulturni događaj.

Možda Vam se svidi i