Hapšenje u Šidu: Osumnjičeni za zelenaštvo i pranje novca

Od strane Ozon
0 komentar

Šid – Šezdesetsedmogodišnji M. I. iz Šida je uhapšen zbog sumnje na zelenaštvo i pranje novca u akciji koju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Prema sumnjama, M. I. je u periodu od 2017. do 2023. godine, bez zakonskog ovlašćenja i dozvole Narodne banke Srbije, davao građanima novac na zajam i na ime kamata stekao nezakonitu imovinsku korist u iznosu od oko 7.660.000 dinara.

Nakon što je stekao ovu sumnjivu korist, osumnjičeni je, kako se veruje, pokušao prikriti poreklo novca. Za oko 5.972.000 dinara kupio je više nepokretnosti na teritoriji opštine Šid i jedno putničko motorno vozilo. Na taj način, kako se sumnja, izvršio je krivično delo pranja novca.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu. Ovo hapšenje predstavlja još jedan korak u borbi protiv ilegalnih aktivnosti koje ugrožavaju ekonomsku stabilnost i bezbednost građana.

Možda Vam se svidi i