Uspeh atletičara kluba „Srem“ na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Proteklog vikenda održano je Prvenstvo Srbije za mlađe juniore u Novom Pazaru, a troje talentovanih atletičara iz Atletskog kluba „Srem“ ostvarili su izvanredne rezultate osvojivši četiri medalje – jedno zlato, jedno srebro i dve bronze.

Milivoj Ćirić je zasluženo osvojio zlatnu medalju i titulu šampiona Srbije u disciplini bacanje koplja (700g), postigavši impresivnu daljinu od 58.79 metara.

Tamara Prekajac je prve večeri takmičenja nastupila u trci na 100 metara, gde je pobedila u svojoj kvalifikacionoj grupi sa ličnim rekordom od 12.20 sekundi. U finalu je uspela da trči ispod 12 sekundi, ostvarivši vreme od 11.99 sekundi, što joj je donelo bronzanu medalju. Iako je vetar bio nešto jači od dozvoljenog, sa +2.2 m/s, Tamara je demonstrirala izuzetnu brzinu. Drugog dana takmičenja, u trci na 200 metara, osvojila je srebrnu medalju i titulu vicešampionke Srbije sa rezultatom od 25.13 sekundi. Takođe, Tamara je dobila i zvaničnu potvrdu selektora Edina Zukovića da će njena norma za EYOF (Evropski olimpijski omladinski festival) u Mariboru, Slovenija, biti priznata, te da će predstavljati Srbiju na ovom prestižnom takmičenju.

David Perković je briljirao u disciplini bacanje kladiva (5kg) i osvojio bronzanu medalju zahvaljujući izvanrednom rezultatu iz prve serije od 33.55 metara.

Atletski klub „Srem“ može biti izuzetno ponosan na postignute rezultate svojih talentovanih atletičara i ističe da će nastaviti da ih podržava i motiviše u daljem napredovanju. Ovi sjajni rezultati predstavljaju samo početak njihove uspešne sportske karijere, a klub se raduje budućim takmičenjima i novim dostignućima.

Foto: Atletski Klub Srem

Možda Vam se svidi i