Anastazija Bajuk i Dunja Stanojev: Bronza za Srbiju na Svetskom prvenstvu u sprintu u Italiji

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Četvrti dan u Aronzu donio nam je nevjerojatno uzbudljive i zanimljive utrke. Kada sumiramo rezultate dana, moramo biti izuzetno zadovoljni postignućima naših mladih kajakaša. Napokon smo dočekali trenutak kada možemo slaviti medalju za našu zemlju – bronzu oko vrata naših mladih seniorki, Anastazije Bajuk i Dunje Stanojev.

Anastazija Bajuk i Dunja Stanojev su izveslale izvanrednu trku u A finalu dvoseda na 500 metara u kategoriji mlađih seniorki. Ove devojke prvi put su zajedno nastupile na Svjetskom prvenstvu i uspele su se okititi bronzanim medaljama, s vremenom od 1:42.74. Zlato su odnele Mađarice Kiško i Kiš (1:41.13), dok su srebro osvojile Italijanke Daldos i Zironi (1:41.82).

„Zadovoljne smo postignutim rezultatom. To je veliki poticaj i motivacija za nas. Kao članice ženske seniorske četverke, imamo jasan cilj – ostvarenje norme za Olimpijske igre u Parizu. Pre Duzburga, čeka nas i Europsko prvenstvo za mlađe seniorke u Portugalu“, poručila je Anastazija Bajuk iz Italije.

Ova bronzana medalja na Svetskom prvenstvu predstavlja izuzetan uspjeh za srpski kajakaški tim, a Anastazija Bajuk i Dunja Stanojev su dokazale svoj talent i sposobnost. Sada se okrećemo budućim izazovima i ciljevima, s nadom da ćemo ostvariti još veće uspjehe na međunarodnoj sceni.

Foto: K.K Val

Možda Vam se svidi i