Tradicionalni Sabor Zmaja od Noćaja: Očuvanje kulturnog nasleđa i viteška tradicija

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Salaš Nočajski – U nedelju, 24. septembra, u porti Hrama u Salašu Noćajskom, održaće se tradicionalni sabor Zmaja od Noćaja, manifestacija koja čuva bogato kulturno nasleđe i vitešku tradiciju tog kraja.

Ovaj događaj nastavlja da živi kroz vekove, čuvajući priče o viteštvu i hrabrosti. Sabor će započeti dočekom gostiju i učesnika u 16 časova, gde će se prisutni imati prilike upoznati sa mačvanskom istorijom i kulturnim nasleđem.

Vrhunac događaja su viteške igre koje počinju u 17 časova. Posetioci će imati priliku da se upuste u svet mačvanske tradicije, gde će se prirediti razne vitezove borbe i nadmetanja, vraćajući se u vreme kada su hrabri zmajevi čuvali svoje selo od opasnosti.

Za ljubitelje tradicionalne hrane i zabave, mačvansko prelo će početi u 19 časova. Posetioci će moći da uživaju u autentičnim mačvanskim jelima i muzici, stvarajući nezaboravne trenutke i ugođaj kao iz prošlih vremena.

Ova manifestacija ne samo da čuva kulturno nasleđe Mačve, već i okuplja ljude iz različitih krajeva, spajajući ih oko zajedničke strasti prema istoriji i viteštvu. Sabor mačvanskog zmaja od Noćaja je prilika da se proslavi bogato kulturno nasleđe i da se podsetimo hrabrosti i odanosti koje su obeležile ovaj kraj.

Možda Vam se svidi i