Šta se dešava sa krovom u OŠ „Triva Vitasović Lebarnik“?

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Krov Osnovne škole  „Triva Vitasović Lebarnik“ u Laćarku, koji je pretrpeo veliku štetu tokom julskih oluja, još uvek nije saniran, a đaci trenutno ne odlaze u učionice na drugom spratu ove škole.

Iako je najavljeno da će radovi biti gotovi do kraja septembra, to se nije dogodilo do danas. Deo roditelja nezadovoljan je izostankom zvaničnih informacija o toku radova i činjenicom da učenici pohađaju nastavu u školi koja prokišnjava.

Sanacija posle nevremena.Sve škole spremne za doček učenika, u dve škole radovi pri kraju – Ozon Media

„Situacija sa krovom u školi je zaista zabrinjavajuća. Briga roditelja i nastavnika za bezbednost dece mora biti prioritet. Činjenica da radovi kasne nije olakšanje – ovo je pitanje bezbednosti naše dece. Očekivali smo da će se krov popraviti prema obećanjima koje smo dobili u septembru, ali sada je već kraj novembra. Nama su potrebna dela, ne obećanja. Deci je onemogućen pristup drugom spratu zbog curenja krova tokom kiše, a to je neprihvatljivo. Zahtevamo konkretne akcije kako bismo osigurali siguran prostor za našu decu. Ovo nije samo pitanje odgovornosti izvođača radova, već odgovornosti prema našim najmlađima“, rekla je majka deteta koja pohađa ovu školu.

Kako navode u Gradskoj upravi za obrazovanje, izvođač radova na sanaciji krova škole OŠ „„Triva Vitasović Lebarnik““ je firma iz Sremske Mitrovice, a za ovu uslugu je novac uplaćen još u septembru. Sada đaci u školi imaju skraćene časove.

„Sva deca (oko 450 đaka) trenutno koriste prizemlje i prvi sprat škole. Danas je u školi grđevinska inspekcija koja će dati svoje mišljenje. Za sada deca idu u dve smene, sa skraćenim časovima na 35 minuta. Za sutra je zakazan Savet roditelja, na kome će osim rukovodstva škole biti prisutan i izvođač radova“, rekao je načelnik Zoran Đurić.

Kako saznajemo u školi, a kako je rekao izvođač, radovi u završnoj fazi, trenutno se radi limena konstrukcija a da će radovi početi u sredu ili četvrtak sledeće nedelje.

U školi dodaju da je struja etažirana i da je drugi sprat škole potpuno isključen.

Sastanak Saveta roditelja zakazan je za sutra u 12 časova, na kome će prisustvovati uprava škole, roditelji i izvođač radova.

Možda Vam se svidi i