Slobodan Jevremović: Karijera duga 50 godina

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Slobodan Jevremović jedan je od retkih trenera na teritoriji Grada Sremska Mitrovica koji može da se pohvali uspešnom karijerom dugom više od 50 godina.

Više hiljada devojčica je trenirao Slobodan, a broj osvojenih medalja na raznim nivoima takmičenja nije moguće ni prebrojati. Od prvakinja Vovodine, preko prvakinja Jugoslavije, sve do krova Evrope, 50 godina uspešne karijere, koja se polako bliži svom kraju.

Svojoj prvoj sportskoj ljubavi – gimnastici Sloba, kako ga cela Sremska Mitrovica zna, posvetio je više od 40 godina, dok je u modernijoj i nešto drugačijoj verziji gimnastike – fitkidu sedam godina.

Sloba je počeo da radi u tadašnjem „Partizanu“ davne 1967. godine na nagovor svog trenera Nikole Kovačić koji je mu je predložio da radi sa devojkama, obzirom da je on trenirao muškarce. Upravo te godine u junu mesecu počela je Slobina karijera kao trenera.

„Sećam se da sam od početka bio vrlo uspešan, jer su već 1969. godine moje pionirke bile prvakinje Vojvodine, naredne godine, 1970. Branka Dabović osvojila je titulu pionirske prvakinje Jugoslavije, a 1972. godine postala je i omladinska reprezentativka“, priča Sloba i priseća se Branke Burmazović koje je takođe bila reprezentativka Jugoslavije ali kao seniorka.

Smenjivale su se generacije više i manje uspešne i sve tako do pre sedam godina kada je svestan lošeg stanja u gimnastici Sloba odlčio da potraži nešto interesantni i modernije, te naišao na fikid.

„Kada je gimnastika u Srbiji spala na nivo na kojem je sada, a koji nije ni bliuzu onoga na kojem se gimnastika nekada nalazila odlučio sam da potražim nešto interesantnije i otkrio sam fitkid, novi sport koji je vrlo sličan gimnastici.“

Iako u penziji Slobodan je nastavio uspešno da vodi Fitkid klub „Star SM“ i trenira devojčice, a prilog u tome govore podaci da su samo sa prvenstava Evrope osvojili dve zlatne, dve srebrne i pet bronzanih medalja.

Iza njega je, uspešna karijera, a njegovim stopama nastavlja sin Marko koji je završio Fakultet sporta i fizičkog obrazovanja.

„Ja sam kao trener dosanjao neke svoje snove, jedino što mi fali i što mislim da sam zaslužio jeste priznanje Grada Sremska Mitrovica. Nisam dobitnik Novembarske nagrade i iskreno mislim da sam u nekom drugom gradu već bih priznanja tog tipa dobio. Mnogi treneri sa kojima sarađujem, koji su učili od mene od svojih gradova su nagrađeni i njihov rad je priznat i prepoznat. Nekako bez tog priznanja nije mi karijera kompletno zaokružena“, rekao je Slobodan Jevremović.

Možda Vam se svidi i