Raspisan konkurs za obuku novih vatrogasaca

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica . – Ministarstvo Unutrašnjih Poslova Republike Srbije objavilo je danas značajnu inicijativu za unapređenje vatrogasnih službi širom zemlje. Naime, raspisan je konkurs za obuku 300 novih vatrogasaca, čime će se dodatno osnažiti vatrogasne stanice u gotovo svim regionima Srbije.

Prema uslovima konkursa, grad Sremska Mitrovica će biti bogatiji za dva nova vatrogasca koji će se pridružiti lokalnoj vatrogasnoj jedinici. Pored toga, susedne stanice takođe će dobiti svoje nove članove: jedan vatrogasac će biti raspoređen u Pećince, dok će dvoje novih vatrogasaca služiti građanima u Staroj Pazovi.

Osobe koje žele da se prijave na konkurs treba da budu državljani Srbije, da imaju završenu srednju školu, da imaju dozvolu „C“ kategorije, da najmanje godinu dana žive na teritoriji za koju je raspisan konkurs, da nemaju manje od 19, a više od 30 godina, da ne poseduju bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u i da ispune posebne zdravstvene, psiho-fizičke i bazično-motoričke sposobnosti.

Prijava uz potrebnu dokumentaciju se šalje do 10. novembra Nacionalnom trening centru za vanredne situacije u Ulici cara Dušana 196 u Zemunu.

Više informacija o konkursu OVDE.

Možda Vam se svidi i