Proširenje mreže javnog osvetljenja u ulici Marka Aurelija, Sremska Mitrovica

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. U Sremskoj Mitrovici u toku su značajna poboljšanja bezbednosti na putevima i celokupnog izgleda ulaza u grad, zahvaljujući proširenju mreže javne rasvete duž Ulice Marka Aurelija. Postavljanje novih svetiljki proteže se od kružnog toka u blizini naplatne rampe do kružnog toka u blizini oblasti Rumska Malta, sa ciljem da se poveća bezbednost saobraćaja.

Trenutno se na ovom potezu postavljaju ukupno 64 stuba, što je rezultiralo izuzetnom transformacijom ulaza u grad. Mnogi se još uvek sećaju nekadašnjeg izgleda raskrsnice kod naplatne rampe pre uvođenja kružnih raskrsnica, ali sada se područje može pohvaliti poboljšanom infrastrukturom i uslovima saobraćaja. Pored toga, sa obe strane ulice zasađeni su dvostruki redovi drveća otpornog na vetar, što dodatno poboljšava ukupnu estetiku. Postavljanjem mreže javne rasvete, ovaj projekat ima za cilj da završi sveukupno unapređenje prostora. Ova poboljšanja infrastrukture ne samo da doprinose povećanju bezbednosti, već imaju i pozitivan uticaj na ukupnu estetsku privlačnost grada, rekao je Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine grada, On je izrazio zadovoljstvo radom koji je u toku i istakao značaj ovog projekta. Pavlović je napomenuo da će pored Ulice Marka Aurelija, proširenje mreže javne rasvete biti nastavljeno i u Ulici Dimitrija Davidovića, Fruškogorskoj, i na putu od Crvene česme do Laćarka.

Lokalna samouprava izdvojila je 15 miliona dinara za proširenje mreže javne rasvete u Ulici Marka Aurelija. Rok za završetak projekta je 30 dana, čime se obezbeđuje brz napredak u razvoju ove osnovne infrastrukture.

Ovom inicijativom, Sremska Mitrovica preduzima značajne korake ka stvaranju bezbednijeg i vizuelno privlačnijeg ulaza u grad. Proširenje mreže javne rasvete u Ulici Marka Aurelija ne samo da povećava bezbednost na putu, već i doprinosi celokupnom gradskom pejzažu.

„Ovde se širi mreža javne rasvete, upravo se postavlja 64 stuba javne rasvete, naš ulazak u grad dobija drugačiji izgled. Znate kako je ovaj put izgledao pre a kako izgleda sada. Ključna reč nam je bezbednost, mreže javne rasvete će se širiti u ulici Dimitrija Davidovića, Fruškogorskoj kod KPD i na putu od Ekonomske škole 9. Maj ka Laćarku. Za ovaj posao izdvojena su sredstva od 15 miliona dinara, finansijer je grad a rok je 30 dana.“ zaključio je predsednik skupštine grada Sremska Mitrovica Vladimir Pavlović.

Možda Vam se svidi i