Prijavi se: besplatna poseta Carskoj palati i bazilici Svetog Dimitrija u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Krenite na putovanje u otkrivanje bogatog istorijskog nasleđa Sremske Mitrovice uz besplatan obilazak čuvene Carske palate i bazilike Svetog Dimitrija.

Pridružite nam se u subotu, 24. juna, dok ulazimo u rodno mesto, poslednje počivalište i sedište moći rimskih careva. Naš stručni vodič, Ivana Macurić, vodiće obilazak, koji će trajati od 1,5 do 2 sata, sa početkom u 11:00 časova, piše u saopštenju Turističke organizacija grada Sremska Mitrovica.
„Nastavljajući našu seriju besplatnih obilazaka koji prikazuju istorijsko nasleđe našeg grada, pozivamo vas da nam se pridružite ove subote, 24. juna, u zadivljujućem istraživanju dve ikone: Carske palate i bazilike Svetog Dimitrija. Ova mesta imaju veliki značaj jer nude pogled na živote rimskih careva i duhovnu svetost Svetog Dimitrija“.

Obilazak će početi okupljanjem ispred Carske palate u 10.55 časova. Imaćete priliku da se uronite u veličanstvenost palate dok vodič pruža uvid u njenu istorijsku važnost. Nakon istraživanja Carske palate, sledi šetnja ulicom Svetog Save i na kraju obilazak ostataka bazilike Svetog Dimitrija.

Da biste obezbedili svoje mesto na ovoj turneji, možete se prijaviti na mejl turistorgsm@iahoo.com ili pozivom na 022/618-275. Alternativno, možete posetiti Turistički informativni centar u redovnom radnom vremenu, od 07:00 do 17:00 časova radnim danima i od 09:00 do 15:00 časova subotom.

Možda Vam se svidi i