Poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Centar Ministarstva odbrane Republike Srbije u Sremskoj Mitrovici je organizovao promociju svojih aktivnosti i mogućnosti služenja vojnog roka. Uz podršku Grada Sremska Mitrovica, promocija je održana na gradskom trgu u Sremskoj Mitrovici.

Započevši od 1. septembra, Ministarstvo odbrane poziva sve mladiće i devojke koji su zainteresovani za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem da se prijave i da postanu deo Vojske Srbije već u septembru. Ova inicijativa ima za cilj da angažuje nove kadrove i omogući im da steknu iskustva kroz vojnu obuku.

Na centralnom gradskom trgu, prisutni su mogli da se informišu o mogućnostima koje pruža dobrovoljno služenje vojnog roka. Pomočnik gradonačelnice, Bogdan Kuzmić, je istakao da Grad Sremska Mitrovica sa ponosom podržava ovu inicijativu, naglašavajući važnost vojnog obučavanja za lični razvoj mladih.

Major Miroslav Blagojević, načelnik Centra Ministarstva odbrane Republike Srbije u Sremskoj Mitrovici, je detaljno objasnio proces regrutacije. Nakon podnošenja prijave, kandidati prolaze kroz lekarske preglede i psihološka ispitivanja. Na osnovu tih rezultata i stečenih veština, kandidatima se određuje oblast u kojoj će služiti.

Obuka za dobrovoljni vojni rok podrazumeva vojnostručno i fizičko obučavanje. Kroz ove segmente, regruti stiču veštine rukovanja oružjem, osnovne taktičke radnje i veštine potrebne za uspešno služenje u vojsci. Cilj ove obuke je stvaranje pouzdanih i fizički spremnih vojnika sa potrebnim veštinama za uspešno izvršenje zadataka.

Oni koji tokom dobrovoljnog služenja pokažu interesovanje za profesionalnu vojnu karijeru mogu očekivati pojednostavljene procedure selekcije i prijema.

Svi zdravstveno sposobni državljani Srbije starosti od 19 do 30 godina, koji nisu već služili vojni rok, imaju pravo da konkurišu. Prijave se mogu podnositi direktno u lokalnom centru Ministarstva odbrane u Sremskoj Mitrovici ili putem portala e-Uprave i šaltera pošta širom Srbije.

Više informacija u vezi sa prijavljivanjem i detaljima o služenju vojnog roka se može dobiti u lokalnom centru Ministarstva odbrane u Sremskoj Mitrovici ili na sajtu Ministarstva. Prijave su otvorene tokom cele godine, sa četiri roka za upućivanje kandidata na služenje vojnog roka u toku jedne kalendarske godine – 1. marta, 1. juna, 1. septembra i 1. decembra.

Možda Vam se svidi i