Zapalila se strnjika na putu prema Čalmi

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Na delu puta prema Čalmi, kod izlaza iz Laćarka prem ovom selu, izbio je požar na jednoj od njiva kada su se zapalile strnjika i nisko rastinje.

Vatrogasaci su na terenu i rade na gašenju požara, a na terenu je i policija iz Policijske uprave Sremska Mitrovica. Vatrogasci kažu da je požar stavljen pod kontrolu.

Saobraćaj je bio obustavljen oko 15.00 časova, saobraćajna policija je još uvek na ovom delu puta a saobraćaj je normalizovan.

Uzrok požara još uvek nije poznat. Nezvanično, havariaj na obližnjoj trafo-stanici izazvala je požar koji se posle toga proširio na strnjiku i po čitavoj okolnoj površini.

Podsećamo građane da je odredbama Zakona o zaštiti od požara zabranjeno spaljivanje trave, niskog rastinja i smeća na otvorenom prostoru i ostataka strnih useva, kao i da je za nepoštovanje ove odredbe zakona zaprećena kazna za pravna lica od 300.000 do 1.000.000 dinara, a za fizička lica 10.000 dinara.

Istim zakonom zabranjeno je loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume, izuzev na određenim i za to obeleženim mestima, u skladu sa propisanim merama zaštite od požara. Za nepoštovanje ove odredbe zakona zaprećena je kazna za fizička lica od 10.000 do 50.000 dinara.

Možda Vam se svidi i