Počinje proba elektronskog registra poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Ministarstvo poljoprivrede Srbije saopštilo je da počinje proba elektronskog registra poljoprivrednih gazdinstava (eRPG).


Kako je navedeno, to ujedno predstavlja novi korak u uvođenju sistema eAgrar.

Poljoprivredne savetodavne stručne službe će po sistemu slučajnog uzorka pozvati određeni broj poljoprivrednih proizvođača sa svoje teritorije kako bi im pomogli u ažuriranju podataka i ujedno testirali novi sistem, navedeno je na sajtu Ministarstva poljoprivrede.
Cilj probnog perioda je da se prođe kroz ceo proces i u slučaju da se uoče neke nepravilnosti ili poteškoće u funkcionisanju sistema, one otklone na vreme i osigura nesmetano i efikasno funkcionisanje eRPG-a kada bude pušten u masovnu upotrebu.

Svi poljoprivredni proizvođači moći će da se od ponedeljka, 20. marta, slobodno prijavljuju u eRPG, a ukoliko im je potrebna dodatna podrška, u svakom trenutku će moći da je potraže u najbližoj Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi ili pozivom na broj 0800106107.

Iz Ministarstva poljoprivrede su još jednom pozivali poljoprivrednike, koji do sada to nisu učinili, da preuzmu parametre za svoj eID broj i da provere i ažuriraju podatke o životinjama u centralnom registru Uprave za veterinu.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik