Od početka godine 240 poginulih u saobraćajnim nezgodama, manje stradale dece

Od strane Ozon
0 komentar

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević izjavio je da je u Srbiji od početka godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 240 osoba, što je manje nego u istom periodu prošle godine, piše Politika.

Lakićević je dodao, tokom predstavljanja šestomesečnog izveštaja o radu stručnih radnih grupa Tela za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima, da je broj poginulih u saobraćaju u odnosu na prošlu godinu manji za 21 odsto, odnosno da su u istom periodu 2022. godine poginule 302 osobe.

„Ono što nam jeste prioritet to je smanjenje stradale dece. Imamo smanjenje broja stradale dece u saobraćaju, za 29 procenata, što je nedovoljno, ali i viziju – nula stradale dece u saobraćaju“, rekao je Lakićević.

Dodao je da je u proteklih šest meseci otkriveno više od 500.000 saobraćajnih prekršaja, od kojih je više od 355.000 zbog upravljanja vozilom iznad dozvoljene brzine, 41.000 zbog vožnje pod dejstvom alkohola, 20.000 prekršaja prekoračenja brzine u posebnim zonama, poput zone škole, i drugih, kao i više od 10.000 prekršaja koje su načinili pešaci.

Lakićević je dodao da je u okviru akcija kontrole saobraćaja otkriveno i 2.175 prekršaja nepropisnog prevoženja dece, što je za 40 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Politika

Možda Vam se svidi i