VIDEO FOTO Novembarske nagrade i Plakete grada uručene zaslužnim pojedincima i organizacijama

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Pozorištu „Dobrica Milutinović“ održana je svečana ceremonije dodele Novembarskih nagrada i Plaketa grada u sklopu proslave Dana grada i gradske slave Mitrovdana. Ova prestižna priznanja, predstavljaju najviša društvena priznanja koje grad Sremska Mitrovica dodeljuje pojedincima i organizacijama.

Dvanaest dobitnika je, uz veliku pažnju i poštovanje, primilo priznanja od strane Vladimira Pavlovića, predsednika Skupštine grada. Među nagrađenima su pojedinci i institucije čiji doprinosi u različitim oblastima su neizostavan deo razvoja grada.

Ove godine, grad Sremska Mitrovica je dodelio sedam „Novembarskih nagrada“ i pet „Plaketa grada“ u znak priznanja za značajna dostignuća u oblasti privrede, obrazovanja, zdravstva, nauke, kulture, sporta, kao i za poseban doprinos na afirmaciji grada. Nagrade su izraz zahvalnosti grada prema pojedincima i organizacijama koje su doprinele razvoju zajednice, a ceremonija dodele priznanja je bila svečana i emotivna.

Dobitnici Novembarskih nagrada su istaknuti pojedinci kao što su Dejan Umetić, protojerej Milorad Golijan, Branislava Blajvaz, Marin Balenović (posthumno), Dr. Srđan Ninković, Štefica Radovanov i Mr. Vladimir Opačić. Njihov rad i doprinos različitim sferama života u Sremskoj Mitrovici su nesumnjivo ostavili neizbrisiv trag.

Plaketa grada za 2023. godinu otišla je u ruke zaslužnim organizacijama i ekipi u basketu 3 na 3, čiji doprinosi u oblastima zdravstvene zaštite, turizma, bezbednosti, obrazovanja i sporta su prepoznati i nagrađeni.

Ceremonija dodele priznanja bila je prilika da se zajednica zahvali i odaje priznanje onima koji su svojim radom i angažmanom doprineli razvoju Sremske Mitrovice. Novembarske nagrade ostaju simbol zahvalnosti grada prema onima koji su neumorno radili na unapređenju i afirmaciji lokalne zajednice.

Novembarske nagrade:

 1. Dejan Umetić [Laćarak]
 2. Protojerej Milorad Golijan
 3. Branislava Blajvaz [Sremska Mitrovica]
 4. Marin Balenović (posthumno)
 5. Dr. Srđan Ninković [Novi Sad]
 6. Štefica Radovanov [Sremska Mitrovica]
 7. Mr. Vladimir Opačić [Sremska Mitrovica]

Plaketa grada za 2023. godinu:

 1. Ekipa volontera Crvenog krsta
 2. Kompanija Lafarge Srbija
 3. Agencija „Nintel“
 4. Hotel i Restoran Santa
 5. Ekipa u basketu 3 na 3: Anja Bojković, Irina Andrijašević, Nikolina Popović, Teodora Milošević, Dejan Kozeljac (trener)

Možda Vam se svidi i