„Najdomaćin 2023“ – Otvorene prijave za najbolje poljoprivrednike Srbije!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Dolazi vreme da se poljoprivrednici u Srbiji pohvale svojim uspesima, jer „Najdomaćin 2023“ otvara svoja vrata. Ovaj izbor za najbolje poljoprivrednike zemlje predstavlja priliku za domaćine da dobiju zasluženo priznanje i nagrade za svoj trud i rad. U ukupnom nagradnom fondu je čak 7.000.000 dinara, a glavna nagrada za „Najdomaćin Srbije“ iznosi 2.000.000 dinara! Pored toga, biće dodeljeno i 10 nagrada za pobednike u svakoj od pet kategorija, po 2 nagrade za najbolje poljoprivrednike u svakoj kategoriji, svaka u iznosu od 500.000 dinara.

Ove kategorije obuhvataju stočarstvo, ratarstvo, voćarstvo, povrtarstvo i organsku proizvodnju. Prijave su sada otvorene, a svako porodično gazdinstvo koje se oseća kao najbolje u svom sektoru ima priliku da se takmiči za prestižne nagrade.

Projekat „Najdomaćina 2023“ podržan je od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije, a ima partnera u Blicu, koji će predstaviti finalistima kroz serijal tekstova i ukazati na važnost poljoprivrede u našoj zemlji.

Najboljih 100 poljoprivrednih gazdinstava će biti izabrano prema strogo definisanim kriterijumima, nakon čega će žiri izabrati 11 najboljih među njima.

Kriterijumi za odabir obuhvataju:

  • Porodična gazdinstva
  • Izvozni potencijal
  • Dalja prerada
  • Broj zaposlenih i novozaposlenih
  • Primena tehnoloških inovacija
  • Orjentisanost ka zaštiti životne sredine i organskoj proizvodnji
  • Ostvareni doprinos u razvoju lokalne zajednice

Zainteresovani poljoprivrednici mogu se prijaviti za „Najdomaćin 2023“ i tako pokazati svoj doprinos srpskoj poljoprivredi. Finalno takmičenje zakazano je za decembar 2023, a prethodiće mu serija regionalnih događaja koji će predstaviti istaknute poljoprivrednike širom zemlje.

Možda Vam se svidi i