Mitrovčani danas mogu da uživaju u besplatnom koncertu narodne muzike

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U organizaciji Centra za kulturu „Sirmiumart” će 12. decembra, utorak, u „Muzeju Srema” biti održan „Celovečernji koncert narodne muzike”, gostiju iz Novog Sada.

Početak koncerta je zakazan za 18 sati.

Tokom koncerta će se predstaviti „Omladinski narodni orkestar”, Kulturno-umetničkog društva „Svetozar Marković”, pod upravom umetničkog rukovodioca Slobodana Bože Telečkog, kao i vokalni solista Slavko Našigaćin.

Repertoar čine instrumentalne i vokalno-instrumentalne numere (tradicionalne i starogradske).

Gosti Orkestra biće Tamara Ribar i Anđela Gvozdenović, učenice prof. Aleksandre Padrov.


KUD „Svetozar Marković” jedno je od najstarijih i najtrofejnijih društava u našoj zemlji. Osnovano je 1945. godine u Novom Sadu. Radom raznovrsnih sekcija i okupljanjem brojnih članova predano i uspešno neguje tradiciju (pesmu, muziku, igru): običaje Srba i drugih naroda i narodnosti. To potvrđuju mnoge nagrade i priznanja sa nastupa u našoj zemlji i širom sveta (Evropa, Azija, Amerika, Afrika). Jedna od sekcija je i „Omladinski narodni orkestar”, osnovan 2015. godine kao „Dečji narodni orkestar”. Njegov osnivač i umetnički rukovodilac je Slobodan Boža Telečki. Okosnicu Orkestra čine članovi koji su od prvog dana u njemu, što mu daje jedan kontinuitet. Ima brojne nastupe i raznovrstan repertoar (instrumentalna i vokalno-instrumentalna muzika, folklorne koreografije).
Slavko Našigaćin, interpretator izvorne i komponovane narodne muzike, vokalni je solista Radio-televizije Vojvodine i učesnik brojnih festivala. Snimio je veliki broj tradicionalnih i komponovanih narodnih pesama.

Uz želju i nameru da i jedno sremskomitrovačko decembarsko veče bude ispunjeno pesmom, izvođači, njihovi gosti i organizator svim ljubiteljima narodne muzike upućuju toplu dobrodošlicu i poziv na još jedno druženje.

Možda Vam se svidi i