Maja Gojković i amasadori Kanade i EU danas u poseti prvoj koloniji pustovanja vune

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U sredu, 25. oktobra, u Carskoj palati u Sremskoj Mitrovici povodom „Diplomatskog dana“ i posete prvoj koloniji pustovanja vune, okupiće se visoki zvaničnici i predstavnici različitih diplomatskih misija, lokalnih vlasti i kulturnih udruženja kako bi proslavili bogatu kulturnu i umetničku tradiciju grada.

Koloniju će posetiti Lejla Radončić, predsednica udruženja Bosanske Rukotvorine, Violeta Jovanović, direktorka NALЕD-a i predsednica Etno Mreže. Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice. Plamena Halacheva, zamenica ambasadora Evropske unije u Republici Srbiji. Giles Norman, ambasador Kanade u Republici Srbiji i Maja Gojković, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture.

Prva Kolonija Pustovanja Vune predstavlja važan deo kulturne baštine Sremske Mitrovice, a ovaj događaj ima za cilj da promoviše očuvanje i unapređenje tradicionalnih umetničkih veština.

Diplomatski Dan obeležava saradnju između lokalne zajednice i diplomatskih predstavnika, a događaj će biti prilika za razmenu iskustava i jačanje veza između različitih kultura i tradicija.

Možda Vam se svidi i