Hidrološka situacija u Sremu stabilna

Od strane Ozon
0 komentar

U Gradskoj kući održan je sastanak Stručno – operativnog tima za zaštitu i spasavanje od poplava, nesreća na vodi i pod vodom. Sastanak je vodila gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Na sastanku je bilo reči o ugrožavajućim, odnosno slabim tačkama na vodotokovima I i II reda, uz sagledavanje kapaciteta privrednih i drugih subjekata od posebnog značaja za zaštitu i spašavanje, a shodno situaciji donešeni su odgovarajući zaključci i preporuke.

Nakon sastanka članovi Stručno – operativnog tima za zaštitu i spasavanje od poplava, nesreća na vodi i pod vodom obišli su crpnu stanicu na kanalu Čikas.

Kako je rekao Jovica Gagrica, direktor Vodoprivredno privrednog društva „Galovica“, hidrološka situacija na teritoriji Srema je potpuno stabilna, posebno u Gradu Sremska Mitrovica gde vodostaj reke Save iznosi 432 cm, što je dva metra ispod nivoa redovne odbrane od poplava.

Gagrica je dodao da je poslednjih dana zbog velikih padavina bilo određenih problema. Konkretno u Divošu kanali drugog reda nisu mogli da prime tu količinu vode, a što se tiče drugih opština najteže je bilo u reonu Vrdnika.

Gagrica je apelovao na lokalne samouprave da u narednom periodu obrate posebnu pažnju na kanale drugog reda, odnosno ulične kanale koji su zapušteni, a ukoliko ne postoje tamo gde su potrebni VDP „Galovica“ će pomoći u projektovanju kao i u izvođenju radova.

Ove godine će JVP „Vode Vojvodine“ preko VPD „Galovica“ uložiti preko 600 miliona dinara u kanalsku mrežu na teritoriji Srema, zaključio je Gagrica.

Možda Vam se svidi i