Gradsko i Okružno školsko prvenstvo u plivanju: REZULTATI 27 takmičara plasiralo se na Olimpijadu!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica/Ozon Media – Bazen „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici bio je danas centar Gradskog i Okružnog školskog prvenstva u plivanju za osnovne i srednje škole, organizovanog od strane Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica. Ova manifestacija integrisana je u okviru Školskih sportskih takmičenja.

Generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, Nemanja Crnić, istakao je specifičnost ovog takmičenja, naglašavajući da veliki broj učesnika čini ovaj događaj značajnim, s obzirom na nedostatak takvih mogućnosti u mnogim gradovima. Gradska uprava za sport i kulturu podržala je ovu inicijativu, a izgradnja bazena u Sremskoj Mitrovici omogućila je organizaciju gradskog i okružnog takmičenja u plivanju za đake osnovnih i srednjih škola.

„Ovo je jedna velika manifestacija zapravo uz Plivački miting Plivačkog kluba Sremska Mitrovica je najveća plivačka manifestacija u našem gradu, oko 200 takmičara zahteva vrlo ozbiljan pristup, dakle elektronsko suđenje, spasioce i mnoge druge elemente jer mnoga deca koja dolaze na naš bazen, zapravo nemaju iskustva plivanja na nekom ozbiljnom takmičenju i sa te strane naša obaveza je da podignemo nivo bezbednosti na najviši mogući nivo jer ono što je najvažnije u sportu, a pogotovo u školskom sportsku je bezbednost i zdravlje”, rekao je Crnić.

Učenici osnovnih škola plivali su na deonicama od 50 metara u različitim stilovima – kraul (slobodno), prsno, leđno i leptir (delfin). Učenici srednjih škola nadmetali su se u istim disciplinama, ali na deonicama od 100 metara. Svaki takmičar je bio angažovan u samo jednoj disciplini.

Instruktorka plivanja, Angelina Vuković, naglasila je značaj takmičenja, istakavši da svaki pobednik ima pravo da učestvuje na daljim takmičenjima, posebno na Školskoj olimpijadi u maju sledeće godine u Novom Sadu.

Za održavanje takmičenja neophodni su precizni standardi – bazen mora biti dužine 50 metara i širine staze najmanje 2,5 metara, s prostorom od 0,2 metra između ivice bazena i prve staze. Merenje vremena je automatsko ili poluautomatsko, a u izuzetnim slučajevima može se vršiti i ručno.

Prvenstvo u plivanju organizovano je na tri nivoa – opštinskom, okružnom i državnom, pružajući mladim talentima priliku za nadmetanje i usavršavanje svojih plivačkih veština.

Sportski savez Grada Sremska Mitrovica organizovao je okruzno skolsko prvenstvo u kosarci i basketu 3×3 za ucenike osnovnih i srednjih skola. Najbolji kosarkasi i kosarkasice sa teritorije Sremskog okruga u PSC Pinki borili su se za plasman na medjuokruzno takmicenje i eventualni plasman na skolsku olimpijadu.

Možda Vam se svidi i