U Sremskoj Mitrovici otvorena kancelarija Internacionalne Policijske Asocijacije

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica/Ozon Media – U Sremskoj Mitrovici danas je svečano je otvorena kancelarija Internacionalne Policijske Asocijacije Regije Sremska Mitrovica, koju su otvorili prof. dr Nebojša Pantelić, predsednik Nacionalne sekcije IPA Srbija i Darko Dronić, koordinator IPA kancelarije u Sremskoj Mitrovici.

Nova kancelarija Internacionalne Policijske Asocijacije Regije Sremska Mitrovica, koja se nalazi na adresi Svetog Dimitrija 23, danas je najpre osveštana.

Premović je pozdravio prisutne goste i naglasio značaj postojanja  strukovne saradnje policije u svetu. Otvaranje kancelarije IPA u Sremskoj Mitrovici dokaz promena naše policije, naglašavajući da je MUP-a Republike srbije do sada potpisao dosta sporazuma o međunarodnoj policijskoj saradnji , čak i sa zemljama van regiona  jugoistočne Evrope.

INTERNACIONALNA POLICIJSKA ASOCIJACIJA je osnovana 1950 godine i okuplja preko 600 000 članova u 70 država Sveta. Međunarodna strukovna organizacija policajaca, bez obzira na funkciju, rang, religiju, pol, nacionalnost, rasu i dr… IPA je otvorena za policajce svih država, za jednostavne i neograničene odnose između policajaca i za uspostavljanje mogućnosti međusobne razmene strukovnih iskustava. Politički je i poslovno potpuno nezavisna i nevezana ni za jednu drugu organizaciju, udruženja ili sindikate.

Možda Vam se svidi i