Da li je ovo najskuplja kuća u Srbiji? Prodaje se za dva miliona evra a nalazi se u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Večita tema cena nekretnina, koje su „podivljale“, luksuzne ponude često postaju epicentar polemike, naročito u novim kompleksima poput Beograda na vodi, na Dorćolu ili Novom Beogradu, u kojima je kupovina nekretnine postala stvar prestiža. Ipak, izgleda da je kuća u Sremskoj Mitrovici preststigla i ove najskuplje u Beogradu.

Prema podacima sa portala 4zida.rs, kuća u Sremskoj Mitrovici, od 700 metara kvadratnih, prodaje se za 2 miliona evra.

U ovoj često aktuelnoj temi, posebno u većim gradovima i turističkim hot-spotovima, cene nekretnina skočile su nezaustavljivo. Međutim, pojedini objekti nadmašuju ovaj „fenomen“, opravdavajući astronomske cene svojim ekskluzivnostima.

Na tržištu se pojavila nekretnina koja je izazvala pravu senzaciju. Velelepna kuća smeštena u srcu Sremske Mitrovice, ponuđena je po ceni od nezapamćenih 2 miliona €.

Ovo zdanje zauzima savršenu lokaciju – reč je o predratnoj palati, izgrađenoj krajem XIX veka u centru grada. Izvorna izgradnja je delo uspešne trgovačke porodice Vujašković, koja se ugledala na palate toga doba iz Pešte i Beča.

Sadašnji vlasnik temeljno je renovirao ovu palatu 2010. godine, dajući joj novi sjaj i unoseći multifunkcionalni koncept u njenu suštinu.

Arhitektonski, palata se sastoji od podruma, prizemlja, sprata i potkrovlja. U potpuno funkcionalnom podrumu, nalazi se čajna kuhinja i prostor za rekreaciju, relaksaciju i zabavu, opremljen turskim kupatilom, dva kupatila, dva wc-a, saunom, đakuzijem, bilijarskim stolom, teretanom, garderoberom – sve izvedeno u rustičnom stilu.

Prizemlje kuće rezervisano je za poslovni prostor.

Sprat i potkrovlje su spojeni galerijom i čine jedinstveni trosoban stan od 340m² neto površine. Enterijer stana je izuzetno funkcionalan, spajajući detalje predratne estetike s modernim izgledom.

Ova neverovatna nekretnina postala je epicentar diskusija o rastućim cenama nekretnina, dok njeni ekskluzivni atributi dodatno podgrevaju interesovanje na tržištu nekretnina u Sremskoj Mitrovici.

Možda Vam se svidi i