ZMAJEVCI „UHVATILI IDEJU“ U PRIVREDNOJ KOMORI

Od strane Ozon
0 komentar

Učenice 8.4 odeljenja osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Sremske Mitrovice sa profesoricom informatike Sabinom Grujić i psihologom škole Ljiljanom Dudić posetile su 11.4.2022. privrednu komoru Srema.

Već tradicionalno u okviru Dana Devojčica Zmajevci jedan deo profesionalnog informisanja realizuju u ovoj ustanovi.
Manifestacija Dan devojčica u IKT sektoru je u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije uključuje prvenstveno učenice 7. I 8. Razreda.

O svetu zanimanja i mestu žena u njemu učenicima je govorila gđa Stana Jević,ekonomista.Devojčice su prikupile ideje jer će učestvovati na konkursu za takmičenje „Uhvati ideju“ u izradi video radova iz oblasti preduzetništva.

I ove godine počasna pokroviteljka manifestacije je predsednica Vlade RS, a institucionalnu podršku pružaju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo privrede, Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj, Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije, Skupština grada Beograda, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji, Nemačka organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, UN Međunarodna unija za telekomunikacije ITU i portal European .

Možda Vam se svidi i