Želela sam da moji plesači svim srcem prenesu poruku: Želju da mame što duže žive svojoj deci

Od strane Ozon
0 komentar

Humanitarni koncert “Plešimo za Natašu”, u organizaciji Studija klasičnog i modernog baleta “Olena”, održan je proteklog vikenda u Pozorištu “Dobrica Milutinović” u Sremskoj Mitrovici. Tokom koncerta prikupljeno je preko 30.000 dinara za lečenje Nataše Nedić iz Sremske Mitrovice.

Sremska Mitrovica je poznata kao grad velikodušnih ljudi, institucije kao i građani su uvek voljni da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Studio modernog baleta „Olena“ se uvek odaziva na pozive za pomoć svojim sugrađanima. „Simbolično na 22 godine od kada je preminula moja mama, želela sam da moji plesači svim srcem prenesu poruku da treba da pomognemo nečije lečenje i našu želju da mame što duže žive svojoj deci. To je jedini način na koji smo mi mogli da pomognemo. Plesali smo svim srcem kao i uvek i publika je uživala“, rekla je Olena Rimac, ispred Studija “Olena”.

U baletu se sve izražava pokretom i usklađuje sa muzikom, to je umetnost kroz koju ne morate mnogo da govorite. Samo umetnici kao što su glumci, operski pevači i igrači, mogu da shvate koliko je scena jedan sasvim drugačiji svet. Mi imamo tu privilegiju da se pojavimo na bini, stanemo u tuđe cipele i iskusimo uloge koje ne možemo u stvarnom životu. Na nekoliko sati, postajemo neko drugi, izlazimo iz stvarnog sveta i sopstvenih problema i ulazimo u neku lepu priču, bajku, koja nas uvek nauči nečemu novom, a ovakve akcije su još jedna dobra strana baleta, dodaje Olena Rimac.

Program humanitarnog koncerta “Plešimo za Natašu” pripremili su balerine studija modernog baleta “Olena”, Muzičko kreativni centar “Vivak” i DNUК “Кolomejka” sa solo nastupom Ane Leščuk.

Možda Vam se svidi i