VIDEO Teretnjaci na prelazu Šid čekaju više od pet sati

Od strane Ozon
0 komentar

Teretna vozila na graničnom prelazu Šid čekaju na izlazu iz zemlje više od pet sati, rekao je za Ozon vozač kamiona koji vozi robu iz Srbije za Sloveniju.

Vozači kamiona krive Hrvatske carinike za višesatno čekanje. „Svaka dva sata, prave neku pauzu od pola sata, a pregled kamiona traje duže nego što bi trebalo, ali oni na to imaju pravo. Ja putujem dva dana do Slovenije, kao da idem zaprežnim vozilom“, kaže vozač kamiona.

Prema informacijama AMSS, na graničnim prelazima Batrovci i Šid teretna vozila se zadržavaju oko pet sati.

Na graničnom prelazu Horgoš teretnjaci čekaju oko tri sata, a na Kelebiji i Bezdanu oko sat vremena.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja vozila, navedeno je u saopštenju AMS S.

Izmene u saobraćaju zbog radova na putevima

Prema informacijama Puteva Srbije, na auto-putu E-70, kod petlje Pećinci – Dobanovci, na području Šimanovaca, nema više magle i vidljivost normalna.

Na obilaznici oko Beograda, u levoj cevi tunela Železnik danas je predviđena izmena režima saobraćaja od 10 do 16 časova.

Za saobraćaj zauzeta zaustavna saobraćajna traka.

Na deonici Aranđelovac – Gornja Šatornja, od danas do 14. juna u periodu od 7 do 17 čaova, predviđeni su radovi na sanaciji nestabilnih mesta uz naizmenično propuštanje vozila.

Na auto-putu E-70, kod petlje Sremska Mitrovica – Ruma, u smeru Batrovci – Beograd, od danas do 30. juna planirani su radovi na zameni zaštitne žičane ograde u putnom pojasu.

Zaustavna saobraćajna traka u dužini do 400m po lokaciji zatvorena za saobraćaj.

Na deonici puta Zlatibor – Rzav, na Zlatiboru, u smeru ka Užicu, danas u periodu od 8.30 do 17.30 časova, predviđeni su radovi na ugradnji putno meteoroloških stanica uz naizmenično propuštanje vozila.

Na auto-putu E-75, kod petlje Ražanj – Aleksinački Rudnici, u smeru ka Beogradu, do 20.jula su planirani radovi na pojačanom održavanju.

U zoni radova za saobraćaj zatvorena leva kolovozna traka u smeru Niš – Beograd, dok se saobraćaj odvija dvosmerno desnom kolovoznom trakom suprotnog smera.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila, navedeno je u saopštenju Puteva Srbije.

Možda Vam se svidi i