Milica Trivković. Devojka zlatnog srca – Kada odlučite da postanete medicinski radnik, ne birate profesiju, VEĆ ŽIVOT

Od strane Ozon
0 komentar

Još u osnovnoj školi odlučila je da će njen poziv u životu biti – humanost. I nakon završene srednje škole ne odustaje od te ideje.

Milica Trivković iz Rume već kao devojčica donela je odluku da pomaže ljudima. Umesto da ceo svoj život posveti učenju stranih jezika odlučila je da okrene kormilo i izabrala neočekivani novi životni smisao i posao.

Na kraju svog osnovnog školovanja prva pomisao za Milicu je bila mitrovačka Gimnazija, društveni smer i strani jezici ali kako kaže nešto je u njoj “kliknulo” i odlučila je da svoj život posveti pomaganju drugim ljudima.

Milica, sada već bivša učenica Medicinske škole “Draginja Nikšić” u Sremskoj Mitrovici, do pre par dana maturant, koji se odlučio za jednu od najhumanijih profesija, medicinski radnik. Osnovnu školu završila je u Rumi, odakle i dolazi.

Milica je u Sremsku Mitrovicu došla kao đak generacije, isti rezultati mogli su se od nje očekivati i u srednjoj školi pa je Milica medicinsku školu završila sa odličnim uspehom.

“Imam dosta prijatelja koji su išli u ovu školu, ja sam se još malo raspitala tako da sam znala šta me čeka, sistem učenja se malo razlikovao zbog pandemije virusa Covid-19, propuštali smo praksu i nismo dovoljno vremena proveli na praksi u bolnici, stekli smo rutinu ali niko od nas u prve dve godine nije osetio kako izgleda interakcija sa ljudima.” priča Milica.

U početku svog školovanja radila je najosnovnije stvari koje su podrazumevale nameštanje kreveta, kupanje pacijenata a vremenom je počela da vadi krv, daje lekove pacijentima i tu se zapravo zaljubljuje u svoju tad buduću profesiju.

“Mislim da imam dovoljno znanja za rad u bolnici, svakako, šest meseci se volontira i to je dobra stvar. Neprijatna iskustva koja sam doživljavala jesu samo kada se ubodem na iglu ili ampulu. Što se tiče pacijenata, oni se oduševe, vide da smo mladi pa pričaju o svojim unucima i unukama, žele da nas udaju i žene.”

Milici se Sremska Mitrovica dopada.

“Grad je čist i lep, zbog škole provodim mnogo više vremena u Sremskoj Mitrovici, izasci su super ali kada upišem fakultet ponovo se okreće novi list u mom životu.” kaže kratko Milica.

Milica svoje školovanje nastavlja na fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju.

Njene dve velike ljubavi su medicina i sport.

Pored svoje ljubavi prema medicini gaji i ljubav prema sportu, džudom se bavi  14. godina i sa svojim klubom proputovala je čitav Balkan.

Možda Vam se svidi i