USPRS: Đaci da padnu godinu zbog jedinice iz vladanja

Od strane Ozon
0 komentar

U Ministarstvu prosvete oformljena je Radna grupa za prevenciju i sprečavanje nasilja u sistemu obrazovanja i vaspitanja, saopštila je Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS).

Unija SPRS je stava da se konkretno mora razgovarati o skraćenju procedura u vaspitno-disciplinskom postupku, da ocena iz vladanja bude prihvaćena i kao ocena za neprolazak u sledeći razred, a pre svega za povratak psihologa, pedagoga, sekretara, logopeda u škole u punom kapacitetu i uvođenje socijalnih radnika i specijalnih pedagoga.

Na sastanku razgovaralo se o promeni podzakonskih akata koji se bave nasiljem, zlostavljanjem i zanemarivanjem u ustanovama obrazovanja i vaspitanja. Napravljen je plan rada da bi pravilnici bili promenjeni do 20. decembra ove godine, što je i zahtev samog ministra prosvete.

Iz USPRS insistiraju na boljoj saradnji škola sa drugim relevantnim insititucijama iz socijalne i zdravstvene zaštite, koje bi školi pružile adekvatnu pomoć.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, u četvrtak, 1. decembra obustaviće rad, piše u obaveštenju Unije sindikata.

  1. decembra, sa početkom u 12:00 časova, biće održane konferencije za medije i skupovi nastavnika, roditelja i bivših đaka na trgovima širom Srbije.
    Potpuna obustava nastave očekuje se i Opštini Sremska Mitrovica: Ekonomska škola “9. maj”; OŠ “Boško Palkovljević Pinki”, OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“Martinci, OŠ “Dobrosav Radosavljević Narod” Mačvanska Mitrovica; OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” SM; OŠ “Sveti Sava”; OŠ “Jovan Popović”; Mitrovačka Gimnazija; OŠ “Triva Vitasović Lebarnik” Laćarak; OŠ “Branko Radičević” Kuzmin.

Delimična obustava nastave: Prehrambeno šumarska i hemijska škola; Medicinska škola “Draginja Nikšić”; OŠ “Sremski Front” Šid

U obaveštenju Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, štrajkački zahtev je i hitno, a najkasnije do polovine decembra, otpočinjanje pregovora o statusu službenog lica za sve zaposlene u obrazovanju.

Možda Vam se svidi i