Uskoro i rekonstrukcija igrališta škole u Bosutu

Od strane Ozon
0 komentar

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore predstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih centara za finansiranje 38 projekata u oblasti izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini, za šta je izdvojeno 120 miliona dinara. Ugovor je uručen i gradonačelnici Sremske Mitrovice, Svetlani Milovanović.

Foto Autonomna pokrajina Vojvodina

Lokalna samouprava je konkurisala, na Javni konkurs, uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine raspisuje za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti razvoja sporta. Putem ovog konkursa, Sremska Mitrovica će dobiti sredstva za rekonstrukciju sportskog igrališta u Osnovnoj školi u Bosutu.

Realizacijom tih projekata unapređuje se školska sportska infrastruktura, javni sportski tereni i centri dostupni svim građanima, kao i trenažni centri namenjeni vrhunskim sportistima.

Između ostalog, putem ovog konkursa, sredstva su izdvojena za Osnovnu školu u Bosutu, za opremanje rukometnog terena u Srednjoj stručnoj školi u Crvenki, adaptaciju postojeće atletske staze u Adi, održavanje košarkaških terena u Sportskom centru „Tikvara“ u Bačkoj Palanci, sanaciju parketa u fiskulturnoj sali u OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Apatinu, zamenu sportskog parketa u velikoj sali hale „Mostonga“ u Sportskom centru „Soko“ u Somboru, zamenu sportskog parketa u Centru za fizičku kulturu „Drago Jovović“ u Vrbasu.

Sredstva su odobrena i za projekat održavanja poda u sali OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu, održavanja košarkaškog i rukometnog terena u Rumi, zamenu stolarije u sali OŠ „Vuk Karadžić“ u Deronjama, investiciono održavanje svlačionica u Sportsko-rekreativnom centru „Jedinstvo“ u Novom Bečeju, investiciono održavanje košarkaškog terena u Senti i za druge projekte.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

vojvodina.gov.rs

Možda Vam se svidi i