Raspisan konkurs za 100 podoficira

Od strane Ozon
0 komentar

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su javni konkurs za prijem 100 podoficira u profesionalnu vojnu službu u jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane (RV i PVO).

Pravo prijavljivanja imaju punoletni građani Srbije do 27 godina, koji su završili četvorogodišnju srednju školu i „zadovoljavaju psihofizičke, bezbednosne i ostale kriterijume predviđene konkursom“.

„Mladići i devojke koji prođu proces selekcije biće upućeni na šestomesečni Kurs za podoficire nakon čega će dobiti činove i stupiti u profesionalnu vojnu službu. Tokom trajanja kursa za podoficire kandidati će biti smešteni u centrima za obuku Vojske Srbije gde će imati obezbeđenu besplatnu ishranu, zdravstvenu zaštitu kao i redovna mesečna primanja“, stoji u saopštenju.
Konkurs je otvoren za formacijska mesta tehničara za avione, helikoptere, radare, računare, naoružanje, elektro i radio opremu, zatim za pozicije radio-relejaca, radio-teleprinterista i telefonista, kao i za pozicije operatora i vozača zbog čega je jedan od uslova za konkurisanje na više od polovine formacijskih mesta posedovanje vozačke dozvole B kategorije.

Potencijalnim kandidatima nudi se zaposlenje u 204. i 98. vazduhoplovnoj brigadi, 250. raketnoj brigadi za protivvazduhoplovna dejstva, 126. brigadi vazdušnog osmatranja javljanja i navođenja i 210. bataljonu veze a mesta službovanja budućih vodnika biće Beograd, Niš, Novi Sad, Kragujevac, Pančevo, Sombor, Mladenovac, Batajnica, Stari Banovci, Jakovo, Kačarevo, Lađevci i Zuce.

Rok za prijavljivanje je 30. jun, a detaljne informacije zainteresovani mogu dobiti u Komandi Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na brojeve telefona 011/3074 – 011, 011/3074 – 073 i 011/3074 – 008 kao i OVDE.

Možda Vam se svidi i