U Sremskoj Mitrovici besplatan vrtić za treće i četvrto dete. Umanjena cena za svu decu za 15 odsto

Od strane Ozon
0 komentar

Opština Sremska Mitrovica je donela odluku o finansijskoj podršci porodicama sa decom. Opština će  preuzeti na sebe finansiranje boravka dece u vrtićima u celosti treće i četvrto dete po rođenju, ove opštine, čime su roditeljima olakšali finansiranje vaspitanja i obrazovanja dece.

Lokalna samouprava Sremske Mitrovice i dale nastavlja da vodi računa i da sluša potrebe, kako naših najmlađih članova zajednice tako i onih najstarijih, rekla je gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlaana Milovanović.

„Što se tiče predškolske ustanove “Pčelica”, grad će plaćati boravak dece u vrtiću, trećeg i četvrtog reda po rođenju. To je nova odluka zato što smo videli da ima potrebe, roditelji se javljaju i ima potrebe za ovakvom vrstom pomoći. Ono što je još bitno naglasiti a tiče se boravka dece u predškolskoj ustanovi “Pčelica” jeste cena koju roditelji plaćaju za boravak dece i dalje iznosi 3800 dinara, mada su se određeni troškovi i povećali, ta cena bi trebalo da iznosi 5600 dinara ali će grad povećati svoje učešće, neće više plaćati 80%, nego 85%, na taj način smo izašli u susret svim roditeljima koji imaju decu ovog uzrasta“.

Zamenica naačelnika za obrazovenje, Snežana Konjević, je objasnila da po Zakonu osnova sistema obrazovanja i vaspitanja, lokalna samouprava ima obavezu da plaća boravak dece predškolskog uzrasta do 80%.

“ Naša lokalna samouprava je prepoznala potrebe roditelja i mi od ove godine učestvujemo sa 85%, roditelji samo sa 15%. Pored ovih subvencija roditelji su oslobođeni plaćanja pripremnog predškolskog za poludnevni i za treće i četvrto dete. Sem dece predškolskog uzrasta, lokalna samouprava plaća deci prevoz osnovnog školskog uzrasta koja putuju u matične škole u grad, subvencioniše prevoz do 50% učenicima srednjih škola i studentima koji putuju na relaciji Univerzitet – Sremska Mitrovica 80% od ukupne cene studentske mesečne karte.”

Možda Vam se svidi i