Besplatan prevoz za mitrovačke penzionere

Od strane Ozon
0 komentar

Penzioneri Grada Sremska Mitrovica uskoro će imati pravo na besplatan gradski prevoz, rekla je danas gradonačelnica Sremske Mitroice, Svetlana Milovanović. To znači da će Grad subvencionisati tu kategoriju stanovništva.

„Kao i prethodne dve godine nastavljamo sa ovim trendom da penzioneri imaju besplatan prevoz u Sremskoj Mitrovici i u gradskom i u prigradskom prevozu, oslobađaju se obaveza plaćanja. To počinje u januaru i traje godinu dana, svi penzioneri od 65 godina ali i oni koji nisu u penziji a prešli su godine starosti,, rekla je Milovanović.

 Grad Sremska Mitrovica i ove godine je obezbedio besplatne pokazne karte za gradski i prigradski prevoz svojim najstarijim sugrađanima. Bez obzira na to da li su penzioneri ili samo stariji od 65 godina, stariji mitrovčani mogu da dođu do svoje besplatne autobuske karte na jednostavan način.

Penzioneri sa jednom fotografijom, kao za ličnu kartu, i zadnjim čekom od penzije, mogu otići do prevoznika “Sirmiumbus” na autobusku stanicu, gde će dobiti pokaznu kartu za celu 2022. godinu, za gradski i prigradski prevoz putnika 

Grad Sremska Mitrovicu treću godinu zaredom vodi brigu o svojim najstarijim sugrađanima, naime GU za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove donela je odluku početkom januara kojom se oslobađakju od obaveze plaćanja karte za gradske i prigradske prevoze na teritoriji grada u svim zonama za korisnike penzija i lica koja su starija od 65 godina. Pravo lica ostvaruju direktno kod prevoznika Sirmiumbus gde će dobiti dodatne informacije, u periodu pojačane frekvencije putnika radnim danima od 05:00 do 07:00 i od 13:00 do 15:00 časova, navedena lica mogu ostvariti pravo na subvencionisani prevoz odnosno pravo na kupovinu karata u navedenom periodu po subvencionisanim cenama, rekao je vd načelnik GU za saobraćaj , komunalne i inspekcijske poslove, Vitomir Obrenčević.

Možda Vam se svidi i