Sutra izricanje presude za slučaj “Palata”

Od strane Ozon
0 komentar

Izricanje prvostepene presude za slučaj „Palata“ zakazano je za utorak, 25. oktobar u 13 časova u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici.

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, sutra će biti održano ročište gde se očekuje izricanje prvostepene presude sedmočlanoj grupi, zbog krivičnog dela teška telesna povreda u saizvršilaštvu.

Grupa muškaraca koja je bila proglašena krivom zbog nanošenja teških telesnih povreda policajcu Vladimiru Nedeljkoviću i zatvorskom čuvaru Miroslavu Manjošu u ugostiteljskom objektu koji je bio u sklopu Carske palate u Sremskoj Mitrovici, ponovo će sesti na optuženičku klupu, nakon ukidanja prvostepene presude od Apelacionog suda u Novom Sadu. Njih je sud u Sremskoj Mitrovici osudio na ukupno 54 godine zatvora.

Više tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu u junu 2018. godine protiv Vlatka Tojagića, Milana i Živana Dragojlovića, Milenka i Mladena Vukelića, Filipa Milutinovića i Bojana Pavlovića, zbog nanošenja teških telesnih povreda Nedeljkoviću i Manjošu u tuči u kojoj su lakše telesne povrede zadobile i dve devojke gošće lokala.
Presudom Višeg suda Tojagić, Dragojlovići, Vukelići i Pavlović osuđeni su zbog krivičnog dela teška telesna povreda u saizvršilaštvu, na po osam godina zatvora ili maksimalnu zatvorsku kaznu koja je predviđena za ovo krivično delo, sem Milutinovića koji je dobio šest godina zatvora. Mladen Vukelić je osuđen za još pet krivičnih dela i njemu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od 11 godina i pet meseci, dok je njegovom bratu Milenku izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od devet godina i sedam meseci.

Možda Vam se svidi i