Sremska Mitrovica: Potpisan memorandum o saradnji Skupštine sa Regionalnom zelenom mrežom Srema

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je u Gradskoj kući potpisan memorandum o saradnji Skupštine grada sa Regionalnom zelenom mrežom Srema. Pored potpisivanja memoranduma, predstavnici lokalne samouprave su zajedno sa Milanom Mirićem, predstavnikom Udruženja Regionalne inicijative Srema, imali debatu o projektima zaštite životne sredine.

Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine rekao je da je potpisivanje ovog memoranduma još jedan korak u napređenju komunikacije.

„Ovo je pravac podizanja svesti građana o potrebi aktivnog učestvovanja u kreiranju javnih politika. Regionalna zelena mreža i Skupština su kroz institut „Zelene stolice“ omogućili aktivno učestvovanje civilnog društva u procesu donošenja odluka, zaštita životne sredine tiče se svih nas pa je podela na vladine i nevladine organizacije potpuna nebitna. Naš je interes da kvalitet vazduha bude bolji i da na tome radimo zajednički. Mi smo učinili nekoliko koraka u ovom pravcu, nadam se da ovo neće ostati mrtvo slovo na papiru.“ rekao je Pavlović.

Milan Mirić ispred Regionalne mreže Srema izrazio je zahvalnost Sremskoj Mitrovici i rekao da će saradnja biti transparentna uz pojačano učešće građana.

„Nadam se da će saradnja biti otvorena kao do sada. Jako mi je drago što sam ovde.“ rekao je kratko Mirić.

Čitav projekat finansiran je od strane Švajcarske razvojne agencije.

Možda Vam se svidi i