Slučaj „Palata“ – Ponovo primpremno ročište nakon ukidanja prvostepene presude od Apelacionog suda

Od strane Ozon
0 komentar

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, 28. aprila održaće se pripremno ročište sedmočlanoj grupi, zbog krivičnog dela teška telesna povreda u saizvršilaštvu.

Grupa muškaraca koja je bila proglašena krivom zbog nanošenja teških telesnih povreda policajcu Vladimiru Nedeljkoviću i zatvorskom čuvaru Miroslavu Manjošu u ugostiteljskom objektu koji je bio u sklopu Carske palate u Sremskoj Mitrovici, ponovo će sesti na optuženičku klupu, nakon ukidanja prvostepene presude od Apelacionog suda u Novom Sadu.
Oni su prvostepenom presudom Višeg suda u Sremskoj Mitrovici osuđeni na 54 godine zatvora a dok počinju pripreme za novo suđenje, kako kaže sudija Milica Cvejić koja će voditi ovaj postupak, oni se već pet godina nalaze u pritvorskoj jedinici KPZ-a, dok se Mladen Vukelić kojem se sudilo u odsustvu i dalje nalazi u bekstvu.

Ni posle pet godina od tuče, koja je potresla i uznemirila građane, nije stavljena tačka na sudski proces. Više tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu u junu 2018. godine protiv Vlatka Tojagića, Milana i Živana Dragojlovića, Milenka i Mladena Vukelića, Filipa Milutinovića i Bojana Pavlovića, zbog nanošenja teških telesnih povreda Nedeljkoviću i Manjošu u tuči u kojoj su lakše telesne povrede zadobile i dve devojke gošće lokala.


Presudom Višeg suda Tojagić, Dragojlovići, Vukelići i Pavlović osuđeni su zbog krivičnog dela teška telesna povreda u saizvršilaštvu, na po osam godina zatvora ili maksimalnu zatvorsku kaznu koja je previđena za ovo krivično delo, sem Milutinovića koji je dobio šest godina zatvora.

Mladen Vukelić je osuđen za još pet krivičnih dela i njemu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od 11 godina i pet meseci, dok je njegovom bratu Milenku izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od devet godina i sedam meseci.

Do incidenta je došlo u decembru 2017. godine oko jedan sat iza ponoći kada je u ugostiteljskom objektu, izbila tuča u kojoj su sedmorica muškaraca zadala više udaraca rukama, stolicama i razbijenim flašama, Nedeljkoviću i Manjošu. U tom metežu iz dva različita pištolja ispaljena su dva projektila, od čijeg je rikošeta povređen policijski službenik, ali i dve devojke koje su bile u to vreme u ugostiteljskom objektu.

S.Kostić

Možda Vam se svidi i