Potpisan protokol o udruživanju i saradnji organizacija civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine

Od strane Ozon
0 komentar

Danas je u Gradskoj kući potpisan protokol o udruživanju i saradnji organizacija civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine“.Protokol se potpisuje  između Skupštine Grad Sremska Mitrovica  i Regionalne zelene mreže Srema“, a u okviru projekta  ,„Zajedno za aktivno građansko društvo-ACT“ koji finansira Vlada Švajcarske.

Na taj način se prvi put formira „Regionalna Zelena mreža Srema“ , koju čine civilne organizacije sa teritorije Sremskog okruga.

Bora Obradović, predstavnik NVO “Regionalna inicijativa Srem” rekao je da se od 2015 godine bave tematikom učešća građana u regionalnim i projektima izgradnje infrastrukture kao i zaštite životne sredine.

“Kroz mehanizam zelene stolice i osnivanje Odborničke grupe koje smo svedoci omogući uključivanje i predstavljanje organizacije civilnog društva za uključenje u tematiku, projekte, aktivnosti, obnovljivih izvora energije.”

Obradović kaže da se projekat sprovodi kroz Švajcarski program vlade i siguran je da će ovo biti dobar model.

Marina Blagojević ispred Eko pokreta Srbije rekla je da je saradnja potpisana i drago joj je što su oni deo civilnog društva i organizacije ovako jednog velikog projekta.

Možda Vam se svidi i