Prevencija melanoma najvažnija, besplatni dermatološki pregledi

Od strane Ozon
0 komentar

Posle dvogodišnje pauze, izazvane pandemijom, počeli su besplatni pregledi kože. Organizuje ih Udruženje dermato-venerologa Srbije.

U narednim danima besplatni pregledi kože biće organizovani u četiri seoske ambulante kod Sremske Mitrovice, rekla je za RTS profesorka Danica Tiodorović, Nacionalna koordinatorka kampanje „Euromelanoma“.

stiče da nije potrebno zakazivanje, niti zdravstvena knjižica, već samo želja. 

„Samo je potrebno da dođu ljudi i biće pregledani od strane naših dermatologa iz Nacionalnog tima ‘Euromelanoma’ i Udruženja dermato-venerologa Srbije. To su naši profesori koji su usko specijalizovani u ranoj dijagnostici tumora kože iz Beograda, Novog Sada i Niša“, objašnjava Tiodorovićeva.

Zakazivanje pregleda u gradovima telefonom

Svi koji žele mogu da provere stanje svoje kože 13. juna u više od 30 gradova, ali je potrebno pregled zakazati telefonom.

„Nakon epidemije, ove godine će biti organizovani besplatni pregledi 13. juna. Potrebno je zakazati 6. i 7. juna od 8 do 20 časova na broj telefona 0800/222-888. Uključeno je više od 30 gradova, preko 70 ordinacija i više od 145 dermatologa“, ukazuje Tiodorovićeva.

Možda Vam se svidi i