Akcija „Plovna reka“. Pretakali naftu sa broda u cisternu

Od strane Ozon
0 komentar

Pet osoba je uhapšeno dok su pretakali naftu sa broda u kamion-cisternu, u Gardinovcima, na obali Dunava. Policija je u okviru akcije „Plovne reke“ zaplenila oko 12.000 litara naftnih derivata.Šverceri "pali" kod Novog Sada: Pretakali naftu sa broda u cisternu, uhapšen i ukrajinski kapetanFoto: MUP

Uhapšeni su četrdesetosmogodišnji M. P, dvadesetjednogodišnji A. P, pedesetjednogodišnji Z. P, pedesettrogodišnji M. R, kao i ukrajinski državljanin V. R. Uhapšeni V. R. je kapetan broda sa kojeg su se naftni derivati pretakali u kamion-cisternu.

Ovom prilikom, policija je oduzela kamion-cisternu sa oko 8.000 litara naftnih derivata, kao i dve tank barže sa po 1.000 i 3.000 litara naftnog derivata, traktor sa praznom prikolicom sa cisternom, dve kante sa ukupno 55 litara naftnih derivata, čamac, pumpu za pretakanje goriva i  mobilne telefone. 

Od osumnjičenog V. R. oduzeto je 10.000 evra koje je, kako se sumnja, dobio u zamenu za prodate naftne derivate, saopštio je MUP. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu. 

Povodom ove akcije oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, poručivši da je Jedinica za bezbednost na rekama oformljena kako bi se neprestano i intenzivno borila protiv šverca akciznih proizvoda. On je najavio i da će se akcija „Plovna reka“ sprovodi trajno i u kontinuitetu.

Možda Vam se svidi i