Poduhvat Mitrovačke vaspitačice: Na licu mesta gde stižu bebe

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Projekat „Mi kao bebe” zbog radoznalosti dece, pokrenula je vaspitačica Senka Jos, a na predlog roditelja, Predškolske ustanove ,,Pčelica”, koji je sproveden u jednom delu u Mitrovačkoj bolnici, koju su obišli maličani „Veselog zabavišta“ koje radi u okviru Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Sremskoj Mitrovici.

Projekat pod nazivom „Mi kao bebe“ nastao je iz radoznalosti dece o tome kako nastaju bebe, a sprovodi se i kao plod čistog entuzijazma vaspitačice.

Vaspitačica Senka Jos je došla na ideju da mališanima predškolske ustanove, temu kako nastaju bebe, približi, na njima najarazumniji način, tako što su učili iz enciklopedije i prepovijali bebe i tako dobili osnovna saznanja o tome kakav je to posao babice.

Šta je to što babice rade i na kraju, da dođu da vide tek rođenu bebu u porodilištu, gde je većina dece iz te grupe i rođena. Cilj celokupnog projekta je da se deci pomogne da izgrade samopoštovanje i samopouzdanje, tako što će se upoznati sa jednim prirodnim procesom kakvi su trudnoća i sam porođaj.

Deca su osmislila i izradila plakat koji je postavljen na ulazu u porodilište, a samu realizaciju projekta podržao je i pomogao načelnik službe ginekologije i akušerstva prim. dr Dragan Malobabić.

Možda Vam se svidi i