Počelo snimanje filma „Kao šećer na ranu“ u Staroj Binguli FOTO

Od strane Ozon
0 komentar

U okolini Sremske Mitrovice ekipa produkcije Contraststudios ovih dana vredno radi. Trenutno se snimaju kadrovi na lokaciji Stara Bingula. Mesto koje ima samo 88 stanovnika ugostilo je ekipu koja vredno radi na kadrovima filma od Bingule do Bešenovačkog jezera.

Meštani Stare Bingule su oduševljeni jer je njihovo selo odabrano da se ovde snima film. Od početka snimanja raskrčeno je nekoliko atarskih puteva. Meštani su krčili a novac za radove je isplaćen od strane organizacije snimanja filma. U selu će biti i statista, starijih a i dece, koji će za statiranje dobiti i dnevnicu.

U periodu od početka septembra do druge polovine oktobra ove godine, Contrast će proizvesti dva igrana filma. Reč je o ostvarenjima „Kao šećer na ranu“ i „Svilen konac“. Ova dva nezavisna filmska dela će se snimati na široj teritoriji grada Beograda, kao i na obrnocima Fruške Gore, u okolini Sremske Mitrovice.  

„Kao šećer na ranu“ je lagana romantična komedija. Režiju ovog filmskog ostvarenja potpisuje Đorđe Stanimirović, dok je autor scenarija Jelena Ilić. Priča prati sudbinu Danice, mlade žene čiji se svet srušio u jednom danu i koja, nakon emotivnog kraha, u želji da pobegne od realnosti, odlazi u zabačeno selo, u kuću svoje prabake. Ipak, ispostaviće se da je život na selu sasvim drugačiji od onoga što je devojka iz grada zamišljala. 

Glavne uloge u filmu tumače Jelisaveta Orašanin i Radovan Vujović, a pored njih zapažene uloge ostvariće i Sandra Tomić, Mateja Popović, Jasmina Avramović, Vanja Ejdus, Jovan Mijović i drugi.

​Drugi u nizu je igrani film „Svilen konac“, pitka ljudska priča o porodici i sazrevanju, o istrajnosti i snovima. U centru priče je mladić Miša, koji sa ocem i bakom živi u zabačenom planinskom selu. Beskrajno darovit, on mašta da postane violinista, ali je svestan realnosti koja ga sputava. Sve dok ne sretne Emu, drugaricu iz detinjstva, koja će mu pomoći da shvati koliko su u životu važni snovi…

Reditelj filma je Damir Romanov, dok scenario potpisuje Milica Jevtić. U glavnim ulogama naći će se mladi glumački par Andrej Njezić i Nevena Ignjatović, dok će im velika glumačka podrška biti iskusne kolege Olga Odanović i Aleksandar Stojković. 

Filmovi „Kao šećer na ranu“ i „Svilen konac“ prvi su u nizu ostvarenja koje će „Contrast studios“ u narednom periodu realizovati u saradnji sa Apollon SVOD platformomputem koje korisnici mogu u svakom trenutku da pristupe bazi koja raspolaže sa više od 20 000 sati holivudskog i domaćeg filmskog i serijskog programa.

Možda Vam se svidi i