Odluka o nastavku drugog polugodišta sledeće nedelje

Od strane Ozon
0 komentar


Odluka o nastavku drugog polugodišta biće doneta sledeće nedelje, najavio je danas pomoćnik ministra prosvete Miloš Blagojević, dodajući da će se o vraćanju u klupe osnovaca u Vojvodini razgovarati ove nedelje.

Blagojević za TV Prva navodi da se tim zaduženog za praćenje epidemiološke situacije u obrazovnom sistemu sastaje četvrtkom i najavljuje da će se ovog četvrtka razgovarati o tome da li će se osnovci u Vojvodini vratiti u školske klupe kada im prođe raspust, prenosi Tanjug.

Kada je reč o srednjoškolcima u Vojvodini, Blagojević podseća da su oni od završetka raspusta 10. januara na onlajn nastavi.

Kada je reč o školarcima u centralnoj Srbiji, prema rečima Blagojevića, odluka bi trebalo da bude doneta naredne nedelje, odnosno u poslednjoj nedelji zimskog raspusta.

Blagojević nije mogao da precizira da li je Ministarstvo bliže produžetku raspusta ili onlajn nastavi, a kada je reč o Vojvodini gde bi osnovci trebalo da se vrate u školske klupe posle zimske pauze u ponedeljak, Ministarstvo je ipak bliže odluci da im se raspust ne produžava i da nastavu pohađaju onlajn.

„Najverovatnije će takva odluka biti doneta i za ostatak Srbije u kojoj se zimski raspust završava 24. januara, odnosno tog dana počinje drugo polugodište”, kazao je Blagojević.

Možda Vam se svidi i