Od danas počinje veb servis za elektronsku naplatu putarine

Od strane Ozon
0 komentar

Javno preduzeće Putevi Srbije saopštilo je da od danas počinje veb servis za elektronsku naplatu putarine. Servis će u početnoj fazi funkcionisati na teritoriji Srbije i biće dostupan isključivo fizičkim licima.

„U narednoj fazi, na osnovu do sada ostvarenih pregovora, očekujemo pristupanje zemalja regiona, tako da će elektronska naplata putarine uskoro funkcionisati kroz istu platformu u više zainteresovanih zemalja. To će omogućiti svim korisnicima da sa istim TAG uređajem prolaze kroz više zemalja učesnica zajedničkog projekta povezivanja elektronske naplate putarine u regionu“, kažu u Putevima Srbije.

Da biste postali korisnik elektronske naplate putarine kroz jedinstvenu plaftormu potrebno je da posedujete TAG uređaj (postojeći ili novokupljeni) kao i platnu karticu (debitna/kreditna, mastercard, visa, maestro).

Korisnicima će, nakon korišćenja određene deonice auto-puta, automatski biti naplaćena putarina preko registrovane platne debitne/kreditne kartice.

Detaljno uputstvo kako postati korisnik veb platforme možete preuzeti sa sajta Puteva Srbije može da se pronađe na SLEDEĆEM LINKU.

Navedena usluga će u početnoj fazi biti dostupna na prodajnom mestu „Puteva Srbije“ u Ustaničkoj ulici 64/5 u Beogradu svakog radnog dana od 7 do 22 časa. U narednim fazama usluga će biti proširena kroz postojeću distributivnu prodajnu mrežu za elektronsku naplatu putarine.

Putarina u Srbiji od kraja novembra skuplja je za devet odsto.

Izvor novaekonomija.rs

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik