Od danas počinje veb servis za elektronsku naplatu putarine

Od strane Ozon
0 komentar

Javno preduzeće Putevi Srbije saopštilo je da od danas počinje veb servis za elektronsku naplatu putarine. Servis će u početnoj fazi funkcionisati na teritoriji Srbije i biće dostupan isključivo fizičkim licima.

„U narednoj fazi, na osnovu do sada ostvarenih pregovora, očekujemo pristupanje zemalja regiona, tako da će elektronska naplata putarine uskoro funkcionisati kroz istu platformu u više zainteresovanih zemalja. To će omogućiti svim korisnicima da sa istim TAG uređajem prolaze kroz više zemalja učesnica zajedničkog projekta povezivanja elektronske naplate putarine u regionu“, kažu u Putevima Srbije.

Da biste postali korisnik elektronske naplate putarine kroz jedinstvenu plaftormu potrebno je da posedujete TAG uređaj (postojeći ili novokupljeni) kao i platnu karticu (debitna/kreditna, mastercard, visa, maestro).

Korisnicima će, nakon korišćenja određene deonice auto-puta, automatski biti naplaćena putarina preko registrovane platne debitne/kreditne kartice.

Detaljno uputstvo kako postati korisnik veb platforme možete preuzeti sa sajta Puteva Srbije može da se pronađe na SLEDEĆEM LINKU.

Navedena usluga će u početnoj fazi biti dostupna na prodajnom mestu „Puteva Srbije“ u Ustaničkoj ulici 64/5 u Beogradu svakog radnog dana od 7 do 22 časa. U narednim fazama usluga će biti proširena kroz postojeću distributivnu prodajnu mrežu za elektronsku naplatu putarine.

Putarina u Srbiji od kraja novembra skuplja je za devet odsto.

Izvor novaekonomija.rs

Možda Vam se svidi i