Nedimović: Ako ponovo budem u Vladi Srbije, radiću 106 odsto

Od strane Ozon
0 komentar

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da će, ukoliko opet bude izabran u Vladu Srbije, raditi više od 100 odsto.

Branislav Nedimovic Foto Ozon Media

Na pitanje da li sebe vidi na novoj vladi, rekao je da nije važno šta bi lično voleo.

„Šest godina sam već ministar i koga je briga šta ja volim. Ako mi daju neki posao da radim, radiću ga 106 odsto i radiću za tim, a tim je Vlada Srbije i čitava država. Ne možemo gledati samo sopstvene interese, već celu državu“, rekao je Nedimović za TV Pink.

Na pitanje da li je zadovoljan svojim rezultatima, Nedimović je rekao da jeste, ali da je moglo više da se uradi. „Mislim da smo mogli još više, ali takvo je okruženje bilo u smislu vanrednih situacija. Mi smo taman spremili ogromne projekte u sistemima za navodnjavanje, ozbiljan projekta za reformu penzijskog i invalidskog osiguranja, za reformu podonošenja eletronskih prijava za subvencije, kad je došla pandemija korona virusa i sve je stalo i baviš se time da preživiš“, rekao je on, navodeći da je situacija sada dodatno pogoršana ratom u Ukrajini.

Istakao je da su se neke stvari taman pokrenule, ali da je došla korona, a sada i ozbiljan svetski sukob koji je na svega oko 1.000 kilometara od nas i da treba uzeti u obzir da su bile vanredne okolnosti.

Glavna luka sa kojom trgujemo žitaricama je na svega oko 100 kilometara od ratnih sukoba, rekao je Nedimović.

Ipak, nema junaka u miru, dodao je ministar u šali.

Istakao je da će za nekoliko meseci biti većih turbulencija i neverovatnihi šokova na berzi nego kada je počeo sukob u Ukrajini.

Kaže da, na primer, u Poljskoj sada poljoprivrednici imaju neverovatan priliv pšenice iz Ukrajine i da je cena otišla na dole…

„Što bi rekla Konstrakta: i šta ćemo sad“, dodao je Nedimović.

Možda Vam se svidi i