GDE ZA VIKEND. Najbolja kupališta u Vojvodini

Od strane Ozon
0 komentar

Temperature su ponovo previsoke i svi su izgledi da će i ostatak leta biti vreo. Do kraja leta ima dovoljno vremena da obiđete kupališta po Vojvodini.

Da, imate i kod kuće peščanu plažu na reci. To znamo mi koji živimo u Sremskoj Mitrovici, ali i mnogi koji obiđu našu plažu. Gradska plaža na Savi u Sremskoj Mitrovici po mnogima je najlepša plaža ne samo Srbije, nego i bivše Jugoslavije. Vredi proveriti tako nešto, zar ne? Od milja nazivana Brionima, ova plaža Mitrovčanima i gostima nudi brojne sadržaje za decu i odrasle, kao i kafiće i restorane. Ništa vam više ne treba za uživanje pored vode.

A šta kažete na promenu atmosfere i odlazak van grada?

Gradski bazeni u Novoj Pazovi Ukoliko nemate posebnih želja, već vam se samo ide na bazen, a dosadili su vam oni standardni u gradu – što ne biste otišli u Novu Pazovu? Gradski bazeni u Novoj Pazovi relativno su novijeg datuma – otvoreni 2012. godine – i na njima možete uživati na dva bazena za odrasle, a vaši mališani na dva bazena s toboganima. Kad se umorite od plivanja ili sunčanja, možete se premestiti u restoran ili neki od kafića.

Akva park Petrolend Akva park Petrolend nalazi se u Bačkom Petrovcu. Ovo je trenutno najveća zabavna atrakcija u Srbiji koja se prostire na čak osam hektara. A šta vas sve ovde čeka? Osim otvorenih i zatvorenih bazena s različitim efektima – možete uživati, na primer, u onom s talasima ili pak onom za masažu – tu su i brojni različiti tobogani, od kojih jedan ima visinu od čak 18 metara; kao i plaže, sportski tereni za više sportova i dečji prostori s terenima za decu, toboganima i prskalicama. 

Ako posle ludog adrenalinskog dana poželite da se odmorite, možete i to u wellness i spa sadržajima Petrolenda, a kad ogladnite, tu je brza hrana i sjajan restoran Petrolend. Voda u Petrolendu lekovita je geotermalna voda temperature od oko 46 °C, a zahvaljujući modernih rashladnim sistemima, u bazenima je njena temperatura između 25 i 32 stepena.

Belocrkvanska jezera Možda ćete malo duže putovati do Belocrkvanskih jezera, ali neće vam biti žao. Ovaj kompleks sastoji se od sedam jezera, od čega su četiri pogodna za kupanje: Glavno, Vračvgajsko, Šaransko i Šljunkara.

Belocrkvanska jezera su veštačka jezera, nastala iskopavanjem šljunka sa dna Panonskog basena. Voda u jezerima je prozirno zelena, a plaže peščane – osim u slučaju Glavnog jezera s modernijom infrastrukturom, gde je plaža delom betonirana i ima i vaterpolo igralište. I ovde možete popiti kafu, sok, pivo ili pojesti picu ili sladoled. Za najbolji ugođaj dođite na dva-tri dana i obiđite ih sva!

Ako imate predlog za obilazak, pošaljite, mi objavljujemo.

Možda Vam se svidi i